amla indian gooseberry extract
Health

Indian Gooseberry (Amla) extract is ontstekingsremmend

INDIAN GOOSEBERRY (AMLA) EXTRACT IS ONTSTEKINGSREMMEND EN GOED VOOR DOORBLOEDING

 

Extracten van de Indian gooseberry ook wel Indiase kruisbes of Amla genoemd, is een effectieve ontstekingsremmer en bloedverdunner is gebleken uit een nieuwe studie uit Japan.

Onderzoekers van de Taiyo Kagaku Company en Mie University Graduate School of Medicine melden dat de polyfenol rijke extracten, ontstekingsremmende effecten hebben in cel- en dierproeven. Dit resultaat geeft een beter beeld in hoe dit Ayurvedische ingrediënt aan de gezondheid van een mens kan bijdragen.

Amla is een van de, of misschien wel de belangrijkste medicinale plant in Ayurveda. Het wordt traditioneel gebruikt voor problemen zoals spijsverteringsproblemen, cardiovasculaire gezondheid, oogproblemen, hoesten en keelontsteking.

Ondanks dat het al lang gebruikt wordt en de kennis over het feit dat het een hoog gehalte aan vitamine C, mineralen, polyfenolen, vezels, eiwitten en aminozuren bevat, is de werking van Amla nooit volledig opgehelderd, volgens de Japanse onderzoekers.

In het onderzoek werd SunAmla gebruikt, water aangelengd met Amla extract. Hiermee werden de effecten onderzocht naar ontstekingsremmende markers in de endothele cellen. Het endotheel is een dun laagje cellen in de bloedvaten. Deze heeft verschillende functies zoals het soepel houden van de bloedvaten en het reguleren van de neutrofielen – witte bloedcellen die zeer belangrijk zijn in het immuunsysteem. Deze zorgen voor het onder controle houden van infecties.

De onderzoekers hebben getest wat voor effect de Amla heeft in celstudies waarbij cellen van het endotheel blootgesteld werden aan lipopolysachariden, cellen die ontsteking veroorzaken. Uit de resultaten kwam naar voren dat amla de factoren die samenhangen met de vorming van bloedstolsels significant verminderde.

Lees het volledige onderzoek hier.

Dit vind je misschien ook leuk