Wist je dit al over Selenium?

Selenium of Seleen is een essentieel mineraal. 98% van de Nederlanders heeft een tekort aan Selenium en is het aan te bevelen om extra aan te vullen. Wij kiezen voor Selenium Select van het bedrijf Sabinsa. Bevat Selenium L Methionine en is de best opneembare vorm. Selenium Select heeft de veiligheidsstatus GRAS. Dat staat voor Generaly Recognized as Safe.

De EFSA (European Food Safety Autorisation) vermeldt de volgende claims:

– Seleen draagt bij tot een normale spermatogenese
– Seleen ondersteunt het immuunsysteem
– Seleen is mede nodig voor een normale productie van schildklierhormoon en werking van de schildklier.


Er zijn chemische varianten, zoals Selenite en Selenate, die niet goed door het lichaam worden opgenomen. Tevens kunnen deze varianten zorgen voor een toxische reactie. Dwz teveel kan giftig zijn.
Selenium Select is natuurlijk en is gecombineerd met Bioperine (zwarte peper), dat nog meer zorgt voor een goede opname in het lichaam. Om je lichaam goed te voeden moet je dichtbij natuurlijke ingrediënten blijven, dus ook bij de keuze van je supplementen.

Ook het Nederlands Kanker Instituut (NCI) gebruikt deze vorm van Selenium, bv bij prostaatkanker.

Change2live Selenium+

 

Selenium zet ruim 250 processen in je lichaam aan, bijvoorbeeld het aanmaken en beschermen van lichaamscellen, bescherming van de rode bloedlichamen, versterkt immuunapparaat, essentieel voor schildklierwerking, stimuleren van vruchtbaarheid (vooral bij mannen), zorgt voor goed functionerende spieren, heeft invloed op de stemming (grondstof voor serotonine), lijkt risico op een miskraam te verlagen en detoxificatie (maakt zware metalen minder giftig).

 

 

 

Selenium heeft een veelzijdige werking. Een paar werkingen van selenium worden verder toegelicht:

Schildklier

bron Hormoonfactor
Selenium spelt een belangrijke rol in de schildklierstofwisseling. Het enzym dat het schildklierhormoon T4 (thyroxine) omzet in zijn actieve vorm T3 (tri-jodothyronine), is selenium-afhankelijk.
Het lichaam heeft voldoende Selenium nodig om T4 om te zetten naar T3.

 

 

 

 

 

Detoxificatie (met name van zware metalen)
Een voldoende hoge spiegel van selenium is in staat zware metalen als cadmium, zilver, kwik en lood te binden en de toxiciteit ervan te verminderen.
Ook is selenium essentieel voor het cytochroom P450 enzymsysteem, dat verantwoordelijk is voor het ontgiften van lichaamsvreemde stoffen in de lever.

Antioxidantprotectie
Veel van de klinische werking van selenium hangt samen met het feit dat selenium een integraal deel uitmaakt van de vier enzymen van het glutathion-peroxidase enzymsysteem, een belangrijk sleutelcomponent van de lichaamseigen, enzymatische afweer tegen oxidatieve stress in o.a. hartspierweefsel.
Selenium deficiëntie heeft dan ook een verminderde activiteit van dit enzymsysteem tot gevolg en een vergrote gevoeligheid voor oxidatieve stress.

Vruchtbaarheid

Selenium is zowel bij mannen als bij vrouwen essentieel voor de vruchtbaarheid.
Ontstekingsprocessen
Ontstekingsziekten verminderen in korte tijd met behulp van selenium


De optimale safe upperlimit is 400 microgram, dat is gelijk aan 2 tabletten per dag. De samenstelling van Selenium+ is Kosher, Halal en allergenen vrij.

klik hier om te bestellen bij Change2live!